Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μετεκλογικά…..

…και προεκλογικά

Μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012, το παραμύθι πάει σύννεφο στην Ελλάδα. Πανηγυρίζουν γιατί κατέρρευσε ο δικομματισμός και επιδίδονται σε «περισπούδαστες» αναλύσεις και «επιστημονικοφανείς» προσεγγίσεις. Μα δεν τολμά να πει κανένας την αλήθεια. Ο δικομματισμός στο μέτρο που κατέρρευσε, αυτό συνέβη διότι σκόρπισε «εις τα εξ ων συνετέθη» το μεταπολιτευτικό κομματικό πελατειακό κράτος, που διαλύθηκε καθώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ.

Περίπου τέσσερις δεκαετίες το Ελληνόφωνο γεωγραφικό μόρφωμα που παρίστανε το κράτος, κατέφευγε στον δανεισμό των αγορών, ένα δανεισμό ελεύθερο, χωρίς δεσμεύσεις, όρους και μνημόνια, καθώς με το εφεύρημα των μεταχρονολογημένων επιταγών που ονόμαζε κρατικά ομόλογα, διόριζε και τάιζε τους κομματικούς του πελάτες, ενώ παράλληλα γιγάντωνε το ΒΟΛΕΥΤΙΚΟ πολιτικό σύστημα. Όλα πήγαιναν «κατ΄ευχήν», ώσπου οι αγορές «έφραξαν» το κανάλι του χρήματος.

Τότε έπεσαν όλοι από τα σύννεφα, ενώ ο δανεισμός συνεχίστηκε όχι όμως από τις αγορές, αλλά από τα κράτη, που μας δάνειζαν από τους προϋπολογισμούς τους, από αυτούς που στήριζαν με φόρους οι δικοί τους πολίτες. Αναγκαστικά ο δανεισμός απέκτησε μορφή και συγκεκριμένους όσο και σαφείς όρους καθώς και εμπράγματες διασφαλίσεις, ενώ το Αγγλικό δίκαιο έγινε πρωταγωνιστής στην καθημερινότητά μας. Κι ύστερα οι δανειστές μας, αποφάσισαν το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους κατά 50%, δηλαδή πέταξαν στην Ελληνική οικονομική «μαύρη τρύπα» τεράστια ποσά από τους φόρους που πλήρωσαν οι πολίτες τους.

Τώρα σας «παραμυθιάζουν», αυτοί οι ίδιοι που σας έφτασαν εδώ. Άλλος θέλει να καταγγείλει, άλλος θέλει να επαναδιαπραγματευθεί, ο επόμενος να κάνει το κοντό του κι ο έτερος το μακρύ του. Αξίζει πάντως να θυμάστε ότι οι αγορές έχουν μνήμη ελέφαντα. Δεν ξεχνάνε και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε, γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρά Βασιλική, η μάνα μου, «όποιος ξεχνά, χάνεται», είναι τελειωμένος.

Εμπρός λοιπόν Ελληναράδες. Μπροστά σας ανοίγεται λεωφόρος δόξας. Αναγκάστε και τα κράτη να κλείσουν την κάνουλα. Αράξτε και μην παράγετε τίποτα. Απολύτως. Μην καταβάλλετε καμία προσπάθεια. Εκλογές μόνο και πάλι εκλογές. Άλλωστε το έσχατο όριο της υπομονής όλων είναι κοντά. Τόσο κοντά όσο η εξαθλίωση και η χρεοκοπία μας, που θα τους επιτρέψει να αγοράζουν τον αιματοβαμμένο τόπο μας με το κιλό. Εσείς πάντως «μη μασάτε». Χαβαλέ με τις εκλογές.



1 σχόλιο:

  1. Στα περί δικομματισμού:
    Ζητωκραυγές για χειροκροτήματα για την κατάρρευσή του...πλήν όμως απ΄ ότι φαίνεται "ανασυντάσσεται" το θηρίο. Θ΄ αλλάξει προσωρινά ή μόνιμα ταμπέλα και θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερή πλευρά του. Από τα δεξιά θα λέγεται "ΚαμμενοΝΔ".
    Το ωραιότερο δε είναι ότι σιγά-σιγά όλοι οι ΠΑΣΟΚτζήδες την κάνουν προς Τσίπρα. Οι ψηφοφόροι τους είναι εκεί (αφού τους λέει έμμεσα -κλείνοντας πονηρά το μάτι- θα διορίσει άλλους 100χιλ. στο δημόσιο...)
    Η ΝΔ πάλι, ενθυμούμενη τα παλιά της κόλπα από της εποχή του "αειμνηστου" εθνάρχη, μαζεύει ξανά την Ντόρα, τους αφανισμένους του ΛΑΟΣ, τους ξώφαλτσους του Κα(ϋ)μένου και εμφανίζεται σαν η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη...
    Ο δικομματισμός πέθανε. Ζήτω ο δικομματισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop