Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η «Χρυσή Αυγή»

και η «μαύρη είναι η νύχτα..» Ελληνική δημ(ι)οκρατία.

Ο Λεωνίδας, ο Παντελής, ο εξ αίματος αδελφός μου, αλλά και όλοι οι παλαιοί φίλοι και συναγωνιστές, από τότε που λειτουργούσε το πολιτικό στέκι του Εθνικιστικού κινήματος, απέναντι από το υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. στο Αγρίνιο, θα γελάνε με την ψυχή τους διαβάζοντας αυτό το σύντομο σημείωμα. Επιστρέφω με το νου μου στην εποχή που οι πάσης φύσεως «δημοκράτες» ήταν απασχολημένοι με την «βρώσιν» και την «πόσιν» και ως γνωστό οι «μπουκωμένοι» δεν μιλάνε από το φόβο μήπως στραβοκαταπιούν και πνιγούνε.

Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που σήμερα εκπλήσσονται από την εκλογική επιτυχία του εθνικιστικού κινήματος και την συνταρακτική επιτυχία του να υπερεικοσαπλασιάσει το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν πολιτική ιστορία και παράλληλα αδυνατούν, καθώς δεν τους το επιτρέπει η γενικότερη αδυναμία της σκέψεως τους να αντιληφθούν τους λόγους και τα αίτια για το εκλογικό ποσοστό που πέτυχε η «Χρυσή Αυγή». Ήταν άραγε κεραυνός για το Ελληνικό πολιτικό «σύστημα»; Χρειάζονται οι «περισπούδαστες» αναλύσεις, οι θεωρητικές φιοριτούρες, όλες αυτές οι λεκτικές ακροβασίες;  Απίστευτο μου μοιάζει αυτό που συμβαίνει, όσο κι αν το περίμενα, ακριβώς με αυτή τη μορφή, αλλά η αλήθεια είναι ότι το περίμενα με μεγαλύτερη ένταση. Τι να σας πω βρε καλόπαιδα της πάσης φύσεως δημοσιοφωνασκίας; απλώς ότι ούτε καν λεκτικοί αφορισμοί, ταιριάζουν στην περίσταση. Τι σκατά αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχουμε, αν πιστεύετε σ’ αυτή βέβαια, και τι σόι «δημοκράτες» είσαστε εσείς; Παραξενευτήκατε πουλάκια μου;

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή και να θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που τρομοκρατούν, βιάζουν, ληστεύουν κι εξανδραποδίζουν την Ελληνική κοινωνία. Τα τρομαγμένα ανθρωπάκια των αρχών της δεκαετίας του ’90, όλοι αυτοί που έρχονταν κατά δεκάδες χιλιάδες από τις κοινωνίες του ζόφου, του Χότζα, του Τσαουσέσκου και του Γκορμπατσόφ, αποθρασύνθηκαν καθώς εδώ συνάντησαν συνθήκες «παιδικής χαράς», σ’ ένα κράτος που λειτουργεί με τη λογική των αυτοκινήτων που συγκρούονται σε λούνα-παρκ. Συνάντησαν μια προφανή έλλειψη κουλτούρας και δημοκρατικής παιδείας, δεν φημιζόμαστε γι’ αυτό στην Ελλάδα, και απαίδευτοι και οι ίδιοι, επιδόθηκαν με μανία σε κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες.

Πέφτετε από τα σύννεφα; Θυμηθείτε ότι οι λέξεις «Ελληνικό διαβατήριο» ακόμη και «Ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο», αποτελούσαν το πλέον σύντομο ανέκδοτο παντού στον κόσμο. Όσοι είχαμε την τύχη, την ατυχία, το καθήκον ή την υποχρέωση να ταξιδεύουμε το ζούσαμε στο πετσί μας. Δε με πιστεύετε; Ρωτήστε τον Πανοκαμμένο, όψιμο αντιμνημονιακό και δημοκράτη, φίλο και θαυμαστή της ελληνικής αριστεράς, να σας διηγηθεί πόσες άρπαξε στην κυριολεξία από  Γερμανό αστυνομικό, και πως του πέρασαν χειροπέδες, όταν «κουνήθηκε» με το «Ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο», που ήταν απλά ο διεθνής περίγελως.

Οι κομματικοί στρατοί του Πα.Σο.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας, στα καφενεία και στους «ναούς του πνεύματος» κατά τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, έτρωγαν, έπιναν κι έπαιζαν τις κοινοτικές επιδοτήσεις και μετά τους Αλβανούς, ήρθαν οι Ρώσοι που βαφτίστηκαν Πόντιοι, κι αυτούς τους ακολούθησαν οι Αφρικανοί και οι Άραβες, οι Απωνατολίτες κι οι Κινέζοι και πάει λέγοντας. Κι όπως παλιά «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο», έτσι και σήμερα κάθε οικοδομικό τετράγωνο και η συμμορία του, κάθε γειτονιά και ο νταβατζής της, κάθε συνοικία και το γκέτο της, με την εγκληματικότητα να πετά στα ύψη.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι το κίνημα «Χρυσή Αυγή» έρχεται από πολύ μακριά και δε θα σταματήσει εδώ, όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, τον Ιούνιο του 2012. Μάλιστα όσο θα συνεχίζετε τα χαζά για τους νεο ή παλ(α)ιοναζιστές.....

Ξέρετε παιδιά, η φύση σιχαίνεται τα κενά. Ο σεισμός που έζησε η Ελληνική μεταπολιτευτική κοινωνία, μετέτρεψε το «απόλυτο κακό» που μέχρι πριν λίγο καιρό αντιπροσώπευαν οι κατά τους «δημοκράτες» της σταλινικής αριστεράς, «τσεκουρέιτορ» Βορίδης και «Καρατζαφύρερ», σε άκακα και καλοπροαίρετα αλλά και αναγκαία γρανάζια, για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Κι αυτοί που εκλέχθηκαν και πιθανότατα έως βεβαιότατα θα επανεκλεγούν οι περισσότεροι τουλάχιστο, δεν είναι παιδάκια, ούτε ανεγκέφαλοι ή αγράμματοι περιθωριακοί. Είναι βαθιά ιδεολόγοι, είναι μ’ άλλα λόγια ο «μπελάς» που «αναζητούσε» το σύστημα με τις πρακτικές που εφάρμοζε και εξακολουθεί να εφαρμόζει. Έτσι δύσκολα θα ξεμπλέξει μαζί τους.

1 σχόλιο:

  1. Η αυτοαναίρεση της δημοκρατίας, κάθε φορά που συναντά δυσκολίες, αντικατοπτρίζεται αυτές τις μέρες, με πολύ διάφανο και ξεκάθαρο τρόπο, στην συστηματική παρασιώπηση κάθε άποψης, προερχόμενης από τον εθνικό ιδεολογικό χώρο.
    Ξαφνικά δεν χρειάζεται η εκπροσώπηση 400.000 ψηφοφόρων, γιατί τα "ψηφαλάκια" γλύστρησαν προς την άλλη πλευρά. Μέχρι και πριν λίγο καιρό, ήταν αυτονόητο από τους "δημοκράτες και τους προοδευτικούς" ότι μόνον προς την δική τους ιδεολογική πλευρά, θα πήγαιναν. Κι έτσι μέσα στην ιδεολογική τους "απόγνωση" και με την βοήθεια του πολιτικού συστήματος, που χρόνια τώρα υπηρετούν, ξεκίνησαν την προπαγάνδα....
    Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται όμως ότι όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα των επαναληπτκών εκλογών για την ΧΑ, είναι πολύς ο σπόρος που έπεσε τις περασμένες δεκαετίες και πολλοί οι σύντροφοι που δάκρυσαν, για να χαθεί με μιάς από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας...όποιο και είναι το όνομα που θα έχουν ή θα τους δώσουν οι "δημοκράτες" της κακιάς ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop