Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Καλιφόρνια, ασκήσεις ετοιμότητος...

O Σερίφης A.J. Lowenthal είναι ο Νόμος στην Κομητεία Imperial στην Καλιφόρνια, εκεί που γίνεται καθημερινά η Μάχη των Συνόρων, καθώς εκατοντάδες Μεξικανοί λαθρομετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.
Όμως ο Σερίφης δεν είναι μόνος. Έχει το Boy Scouts, ένα πρόγραμμα, στρατιωτικής εκπαίδευσης, που διδάσκει εφήβους πώς να πολεμούν την τρομοκρατία και την λαθρομετανάστευση!
Καθημερινή εικόνα στην Imperial Country, σε μια άσκηση. Στην μεθοριακή πόλη, δίπλα στα σύνορα με το Μεξικό ο οπλισμένος άνδρας, ένας βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, έχει συλλάβει δύο άτομα, ο ένας είναι σωριασμένος στο γραφείο, ο δε άλλος κείτεται στο πάτωμα. Οι τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί.
Λίγο πιο κάτω, μια ομάδα πολιτοφυλακής -οκτώ αγόρια και κορίτσια εφηβικής ηλικίας, το νεότερο 14 - έχουν την δική τους άσκηση. Ένα λεπτό σύννεφο δηλητηριώδους αερίου και δυνατές ριπές που τις εξαπολύουν κάποιοι καλυμμένοι πίσω από ένα τοίχο. Κινούνται γρήγαρα, φοράνε τις μάσκες τους και προτάσσουν τα όπλα τους. "United States Border Patrol. Hands up".
Διαταγές με αποφασιστική φωνή απο τους εφήβους και ο ύποπτος συλλαμβάνεται. Το πρόγραμμα Explorers ένα είδος προσκόπων της Αμερικής που ξεκίνησε πριν 60 χρόνια, έχει εξελιχθεί σε κατάρτιση νέων σε δεξιότητες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα. 0 τελικός σκοπός είναι να προετοιμάσει τους νέους αυτούς για παραδοσιακές θέσεις εργασίας όπως αστυνομικοί και πυροσβέστες.
Σε μια προσομοίωση επιδρομής για ναρκωτικά, δόθηκαν οδηγίες στα αγόρια για τον τρόπο εξουδετέρωσης του τσιλιαδόρου. "Κολλήστε του το πρόσωπο στο πάτωμα και βάλτε ένα γόνατο στην πλάτη του," συμβουλεύει μια πράκτορας.
0 νόμος καθορίζει σαφώς τους εκπαιδευόμενους. Πρέπει να ανήκουν στις ηλικίες 14 έως 21 και να έχουν τουλάχιστον C μέσο όρο στο σχολείο
Γονείς που παρακολουθούν την πρόοδο των παιδιών τους παραχωρούν τη γη τους για τις ασκήσεις. Κατά την κατάρτιση των παιδιών, πάντα υπάρχει αξιωματικός ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα και να μην υπάρξει χάος από ανυπαρξία αυντονισμού και ελέγχου.
Σε μια άσκηση στην Αριζόνα ένας χαρακτήρας φορούσε παραδοσιακή αραβική φορεσιά.
"Αν θυμάστε την 9/11 και το πώς έμοιαζε μια τρομοκρατική ομάδα, τότε ίσως οι ρόλοι των «παικτών» θα μοιάζουν με αυτό. Ξέρω, θα λέγατε ότι αυτό δεν είναι πολιτικά ορθό,"
Πάντως τα παιδιά το διασκεδάζουν, ενώ μαθαίνουν και την σημασία της πειθαρχίας. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που έχουν πρόβλημα και παρομοίασαν το πρόγραμμα, με την... Χιτλερική Νεολαία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop