Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η «προφητεία» του Μάικλ Μουρ για τον νικητή

Αξίζει να επικρατήσει ο Τραμπ.

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατήσει στις τέσσερις περίφημες πολιτείες αποβιομηχανίσεως ( δηλαδή στις Μίσιγκαν, Οχάιο, Πενσιλβανία και Ουισκόνσιν), εκτός από τις παραδοσιακές Ρεπουμπλικανικές πολιτείες, τότε θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτό είναι το προγνωστικό του Μάικλ Μουρ, του ακτιβιστή κινηματογραφιστή, ο οποίος μας υπεν­θυμίζει ότι η κοινωνικοοικονομική ασφυξία που έφερε η αποβιομηχάνιση σε αυτές τις περιοχές θα λειτουργήσει υπέρ του Αμερικανού μεγιστάνα.

Ο εξαιρετικά διαυγής Μουρ, που έχει σταθεί επανειλημμένως απένα­ντι στα αμερικανικά λόμπι, προέβλεψε με θλί­ψη ότι όλα συνηγορούν υπέρ της ανάδειξης του Ντόναλντ Τραμπ, ως επόμενου προέδρου της Αμερικής. Ζήτησε από τους συμπολίτες του να βγουν από την άρ­νηση στην οποία βρίσκονται, να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να λάβουν σοβαρά υπό­ψη τους την τελευταία κραυγή του οργισμένου ΛΕΥΚΟΥ ΑΝΔΡΑ -βασική αιτία της επικείμενης νίκης του Τραμπ. Όπως και το πρόβλημα Χίλαρι, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τον Μουρ, «το 70% του εκλογικού σώματος θεωρεί την πρώην ΥΠΕΞ αναξιόπιστη και ανέντιμη».

Ο ακτιβιστής κινηματογραφιστής συμπερι­λαμβάνει στους λόγους νίκης του Τραμπ την απρόθυμη ψήφο των υποστηρικτών του Σάντερς, αλλά κυρίως την επανάληψη του φαινομένου Τζέσι Βεντούρα υπενθυμίζοντας ότι τη δεκαε­τία του ‘90 οι ψηφοφόροι της Μινεσότα εξέλεξαν κυβερνήτη τον επαγγελματία πυγμάχο Τζέσι Βε­ντούρα για να βγάλουν τη γλώσσα σε ένα άρρω­στο πολιτικό σύστημα. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρί­ζουν οι απειλές του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει ενημερώσει ότι έχει πολύ περισσότερα έγγραφα-έκπληξη για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, τα οποία δεν θα δι­στάσει να δημοσιεύσει πριν από τις προεδρικές εκλογές. Το τιμό­νι των ΗΠΑ αξίζει να περάσει στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ –καθώς όπως λέει ο Μάικλ Μουρ, «η Χίλαρι είναι ένα γεράκι πιο δε­ξιά από τον Ομπάμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop