Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Μαθήματα Ζωής, Τιμής κι Ιστορίας από χθεσινούς.

Οι «Παντελίδηδες» της αφανούς καθημερινότητας.

Παρακολουθώ με έκπληξη ανάμικτη με πίκρα και απορίες, την υστερία που έχει καταλάβει ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού μας για το τραγικό τέλος του Παντελή Παντελίδη. Ένα νέο παιδί, ικανό, ταλαντούχο κι ιδιαίτερα δημοφιλές. Την υστερική εκστρατεία συντηρούν με κάθε τρόπο, τα Μέσα Μαζικής Αποχαυνώσεως και οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι των καταπιεστών της Ελλάδος. Ζωντανές συνδέσεις με την εκκλησία, το νεκροταφείο και τον τόπο του δυστυχήματος.

Λίγες μέρες νωρίτερα –οι ίδιοι- είχαν περάσει στα μουγκά, τη θυσία και τις επικήδειες τελετές των ανδρών του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε μια επιχείρηση για την προστασία της ζωής, της τιμής και της αξιοπρέπειας του κράτους, του Έθνους και του λαού μας. Καμία ζωντανή σύνδεση, κανένας γείτονας να μας πει για το νεκρό αξιωματικό που προάσπιζε την ανεξαρτησία όλων μας. 

Η εντολή είναι μία, απλή και ξεκάθαρη. 
ΘΑΨΤΕ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ!

Στον αντίποδα ακριβώς, ο Dave Malenfant, ένας Αμερικανός πολίτης, δημοσιοποίησε τη δική του ιστορία, που δείχνει ξεκάθαρα για ποιο λόγο, η χώρα του έγινε κοσμοκρατορία. Γράφει ο Dave Malenfant. 
«...Όσο ξεχορτάριαζα τους τάφους στο κοιμητήριο, παρατήρησα ένα νόμισμα τοποθετημένο σε έναν από τους τάφους. Αργότερα παρατήρησα σε ένα άλλο τάφο ένα άλλο κέρμα. Συγκινήθηκα τόσο πολύ από αυτή τη κίνηση που έβγαλα φωτογραφίες. Το έψαξα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα το εξής. 

Ένα κέρμα που αφήνεται σε ένα τάφο ειδοποιεί την οικογένεια του αποθανόντος στρατιώτη, ότι κάποιος πέρασε να καταθέσει τα σέβη του. 
Αν αφήσεις ένα σεντ σημαίνει ότι επισκέφθηκες. Μια πεντάρα σημαίνει ότι αυτός που επισκέφτηκε και ο αποθανών στρατιώτης εκπαιδεύτηκαν στο ίδιο στρατόπεδο. 
Όσοι υπηρέτησαν μαζί με τον στρατιώτη, αφήνουν μια δεκάρα. 
25 σεντς είναι πολύ σημαντικά επειδή σημαίνει ότι αυτός που το άφησε βρισκόταν εκεί, όταν πέθανε ο στρατιώτης. 
Είναι μια άτυπη παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι στρατιώτες για να τιμήσουν τους πεσόντες στη μάχη.....».

Απλά μαθήματα ζωής, τιμής κι Ιστορίας από χθεσινούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop