Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Πέθανε ο συναγωνιστής Θόδωρος Καραμπέτσος

Φτωχότερη η ιδεολογία του Εθνικισμού.

Ο Θοδωρής Καραμπέτσος, ένας από τους τρεις προδρόμους του Εθνικού Συνδέσμου Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας και Επιστημόνων Δυτικής Ευρώπης, [Ε.Σ.Ε.Σ.Ι.], αποτέλεσε τον ιδεολογικό καθοδηγητή (αξίζει το χρόνο να διαβάσετε μια προφητική του εισήγηση-ομιλία για την Ευρώπη του 2015, το 1990 στο 4ο συνέδριο του ΕΝ.Ε.Κ., [Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα]), το φωτεινό φάρο χιλιάδων Εθνικιστών και τον επικεφαλής μιας ατέλειωτης (κι ατελείωτης) σειράς Εθνικιστικών πολέμων. Τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετώπισε με χαμόγελο, κατά πρόσωπο (και) το θάνατο. Στάθηκε αξιοπρεπής κι ΟΡΘΙΟΣ ως το τέλος, έτσι όπως έμαθε να ζει. 
Θεόδωρος Καραμπέτσος

Οι συναγωνιστές κι οι φίλοι του τον αποχαιρετήσαμε στο νεκροταφείο της Νέας Αβώρανης, στην Αιτωλοακαρνανία, εκεί όπου τάφηκε, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, δίπλα στην τραγική Αγγλίδα σύζυγό του Barbara και τους αγαπημένους του γονείς. Ακόμη περισσότεροι στην Ελλάδα, την Ευρώπη, παντού στον κόσμο, το κάναμε νοερά -σε στάση προσοχής, με προτεταμένη τη Δεξιά και το πρόσωπο στον Ήλιο, ενώ ο φυλακισμένος ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, αρχηγός του εθνικιστικού κινήματος «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», προσωπικός φίλος του συναγωνιστή Καραμπέτσου, έστειλε στεφάνι, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.  

Συναγωνιστή, σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι και προσκυνούμε τη σεπτή σου μνήμη. Η παρακαταθήκη ιδεών κι αγώνων που μας κατέλειπες, είναι ΧΡΕΟΣ, ΚΑΘΗΚΟΝ κι ΟΡΚΟΣ ΤΙΜΗΣ, να περάσει στα χέρια αυτών που επάξια θα μας διαδεχθούν. Το βιολογικό σου τέλος, ΜΑΣ ΛΥΠΗΣΕ και το ξέρεις, ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ήδη και δε θα μπορούσε να είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, όμως ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, αδελφός σου και νονός του Θωμά και της Βάλιας, ΒΡΗΚΕ ΠΑΡΕΑ, στις ολονύκτιες ιδεολογικές αναζητήσεις.

Συναγωνιστή, φίλε, αδελφέ, 


* στάθηκα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ που σας είχα δίπλα μου από τα πρώτα σχολικά χρόνια. Ας είναι ΠΑΝΑΛΑΦΡΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΓΗΣ, που συντροφεύει τον αιώνιο ύπνο σου. Η θέση σου πλάι μας, δε θα μείνει ποτέ κενή. 

* Η βιογραφία του Θεόδωρου Καραμπέτσου 
* «Οι αντιδραστικοί», Ολόκληρο το βιβλίο, (απαιτείται pdf reader) 

 Camerata Karabetsos A NOI!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop