Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Η ιδεολογική στράτευση μητροπολιτών στην αριστερά.

Επιχείρηση πολιτικής καθυποτάξεως κι αφελληνισμού της Ορθοδοξίας

Παρακολουθούμε, με ελάχιστη έκπληξη, την καθημερινά εντεινόμενη προσπάθεια των Μητροπολιτών της Ορθόδοξης εκκλησίας, που πολλοί, πλέον, είναι ιδεολογικά στρατευμένοι και πολιτικά ενταγμένοι στην διεθνιστική αριστερά, να μετατρέψουν την Ελλαδική Εκκλησία, σε όχημα κυριαρχικής ιδεολογικής επιβουλής. Η αριστερή διεθνιστική ιδεολογία, η ερωμένη της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ορθοδόξων –κι όχι απαραίτητα Χριστιανών- Μητροπολιτών, τα τελευταία χρόνια συντρίφθηκε πολιτικά και απαξιώθηκε ιδεολογικά, κάτω από το βάρος των αμαρτιών που κουβαλούσε στην πλάτη της.  Αυτή την κρίσιμη ώρα, την ώρα που όλα χάνονται για την Αριστερά κι ελπίδα πολιτικής σωτηρίας ή ιδεολογικής ανακάμψεως δεν εμφανίζεται στον ορίζοντα, οι αριστεροί παπάδες της Ελλαδικής –κι όχι μόνο- Εκκλησίας, σαν προετοιμασμένοι από χρόνια, λες και κάποιο αόρατο χέρι κινούσε τα νήματα της προετοιμασίας τους, έσπευσαν να της (τους) δώσουν «χείρα βοηθείας». 

Έτρεξαν οι Μητροπολίτες της Αριστεράς, με την αμέριστη συμπαράσταση και αγαστή συνεργασία του Ιερώνυμου (Λιάπη), Επισκόπου Αθηνών -και πρώτου μεταξύ ίσων της Ελλαδικής Εκκλησίας- αλλά και πρώην μέλους του Παπανδρεϊκού υπουργικού συμβουλίου, να διοργανώσουν συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά». Πρωταγωνιστής στην αριστερή στροφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ο Σιατίστης Παύλος, πιθανότατα προβαλλόμενος και προαλειφόμενος ως ο διάδοχος του Αθηνών και εκλεκτός του αριστερού συνονθυλεύματος.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνωστή για την ιδεολογική καταδυνάστευσή της από την Αριστερά και την πολιτική κηδεμόνευση της από τους Θεολόγους καθηγητές των ομάδων του Σύριζα. Η ευθεία πολιτική θέση του εν λόγω Μητροπολίτη και η υποστήριξη ενός πολιτικού συστήματος που στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας -βλέπε δηλώσεις Κουράκη για την φορολόγηση όσων πολιτών δηλώνουν Ορθόδοξοι  Χριστιανοί-υποστήριζε την αθεΐα αλλά και κατακρεουργούσε τους χριστιανικούς πληθυσμούς όπου επικράτησε, αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της χριστιανικής ηθικής. Οι πολιτικοί πάτρωνες του Μητροπολίτη Σιατίστης εχθρεύονται με ολοκάθαρο τρόπο την Εκκλησία, τουλάχιστον την Ορθόδοξη Χριστιανική, γιατί σε ότι αφορά τους Μουσουλμάνους και τους πιστούς άλλων δογμάτων, αποδεικνύουν ότι διακατέχονται από ιδιαίτερες ευαισθησίες, στο όνομα τάχα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην ουσία όμως, υποστηρίζοντας τις διαχρονικά ανθελληνικές και αντεθνικές θέσεις της Αριστεράς. Όπως δήλωσε ο Σιατίστης, «…Η Αριστερά δεν είναι σήμερα το φόβητρο, αν και έχει θέσεις που μας στενοχω­ρούν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να της χρεώσουμε σήμερα λάθη παλαιών επο­χών…». Εδώ απλώς γελάνε, διότι στον Σιατίστης, κατά τα άλλα ευρυμαθή και περί παντός του επιστητού, φαίνεται να του διαφεύγει η καθημερινή αντεκκλησιαστική θέση και τοποθέτηση της Ελληνικής Αριστεράς.

Είναι ολοφάνερο για κάθε λογικό άνθρωπο και πολίτη αυτής της χώρας ότι «…η Εκκλησία, …{…}… σε μια κρίσιμη ώρα για την πορεία του έθνους, έρχεται να προσφέρει πι­στοποιητικά νομιμοφροσύνης στον χώρο της αριστερής κουλτούρας…{…}… », όπως σωστά επισήμανε ο Αμ­βρόσιος,  Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, όσο κι αν ο Σιατίστης επιμένει για το αντίθετο. Γίνεται μάλιστα καταγέλαστος όταν απευθύνεται στους πολίτες που ψηφίζουν αριστερά και του καλεί «…όπως κι εμείς θα πρέπει να το κάνουμε έτσι κι εσείς, ξεπε­ράστε τον φόβο σας για εμάς….»

Τι φόβο άραγε προκαλεί και για ποιο λόγο η Ορθόδοξη Εκκλησία στους Έλληνες αριστερούς πολίτες και ψηφοφόρους; Μήπως εγκλημάτησε σε βάρος τους; Μήπως τους εξανδραπόδισε, όπως έκαναν οι φυσικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι των σημερινών αριστερών, στο αντάρτικο; Μήπως τους αποκήρυξε; Μήπως αρνήθηκε να τους εξομολογήσει ή να τους κοινωνήσει; Για ποιο λόγο ακριβώς Μητροπολίτη Σιατίστης φοβούνται οι αγαπημένοι σου ιδεολογικοί σύντροφοι την Ορθοδοξία; Έχεις άραγε την χριστιανική αγάπη και πραότητα να μας ενημερώσεις ώστε να γίνουμε κοινωνοί της γνώσεως που προφανώς μόνος εσύ κατέχεις;

Η εκκλησία καλά θα κάνει να είναι στην πράξη αντίθετη σε κάθε ανθελληνική αντιχριστιανική πράξη, όπως είναι οι ληστείες, οι δολοφονίες, οι βιασμοί, ακόμη και υπερηλίκων Ελληνίδων γυναικών, και οι λεηλασίες που διαπράττονται καθημερινά από τους πάσης φύσεως εισβολείς που εργολαβικά έχει αναλάβει να περιθάλπτει και να σιτίζει, (υπο)κλέπτοντας και σε πολλές περιπτώσεις «υπεξαιρώντας» τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και πιστών της. Όσο για τον Σιατίστης ας μην καταφεύγει στις ύβρεις εναντίον όσων Ελλήνων πολιτών δεν συντάσσονται ή δεν υποτάσσονται στις οδηγίες του για, με κάθε τρόπο και έναντι οποιουδήποτε κόστους, υπερψήφιση της αριστεράς. Η δήθεν επισήμανσή του ότι «….δεν είναι δυνατό να ξεχά­σουμε ότι Γερμανοί νεονα­ζί ξυλοκοπούσαν Έλληνες μετανάστες. Δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς που εγκληματούν στο όνομα της Ελλάδας. Οι μαύροι Έλληνες είναι Έλληνες όσο και οι άλλοι…», που έχει σαν στόχο το Εθνικιστικό κίνημα, είναι στην ουσία επιχείρημα εναντίον του. Η σκέψη του διαστρεβλωμένη από τη διεθνιστική σύφιλη, δεν τον αφήνει να εννοήσει ότι κάθε εθνικιστής αγωνίζεται για την πατρίδα του και ότι καμιά διεθνής δεν μπορεί να του επιβάλει να αποδεχθεί ακόμη και τον ακρωτηριασμό της πατρίδας του, όπως διακήρυξαν και επιδίωξαν οι ιδεολογικοί πολιτικοί του πατέρες.

Να είναι βέβαιος ο Μητροπολίτης Σιατίστης ότι οι Εθνικιστές δεν θα ξεχάσουμε τις ύβρεις προς τους Έλληνες και το μίσος του για κάθε τι Ελληνικό, κι ας μη μας φέρνει στο νου και καθιστά επίκαιρο, το λόγο, «Κοντός Ψαλμός Αλληλούια: Πας Παπάς αισθανόμενος δη είναι Πρώτα Χριστιανός και Δεύτερα Έλλην, ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ»,  [Περικλή Γιαννόπουλου, «Έκκλησις προς το Πανελλήνιον Κοινόν»].

Επίσης ως παντογνώστης και έχων άποψη επί παντός του επιστητού, ας μας δείξει κάποιους απ’ όσους εγκληματούν σε βάρος της Ελλάδος. Αν δε γνωρίζει ονόματα ας κοιτάξει γύρω του. Ας τους αναζητήσει στον αριστερό του περίγυρο, ας τρέξει ως το κοντινό χωριό του Βελβενδό Κοζάνης, μήπως προλάβει τον «Τοξοβόλο» της πλατείας Συντάγματος, το ληστή και δολοφόνο της Πάρου, και πιθανόν όχι μόνο, τον εγγονό του Νάσιουτζικ. Επίσης ας επισκεφθεί τις φυλακές όπου θα συναντήσει κάποιους από τους δολοφόνους της «17 Νοέμβρη» και τους ληστές ή οποιοδήποτε άλλο κακοποιό που η ιδεολογική του καταγωγή και προέλευση είναι η δεξαμενή εγκληματιών της αριστεράς. 

Ας θυμάται ο Μητροπολίτης Σιατίστης, ότι τους Έλληνες «μαύρισε» η συμπαιγνία της αγαπημένης του αριστεράς με την «δεξιά» του χρήματος, που η Ορθόδοξη εκκλησία αρνείται ν’ αποκηρύξει. Όσον αφορά τους μαύρους «Έλληνες», μπορεί να τους σιτίσει από την προσωπική του περιουσία του, αν διαθέτει, κι όχι από τον οβολό και το κερί των πιστών, που καθυβρίζει ως «σαπρόφυτα», τα οποία άλλωστε ποτέ δεν ευδοκίμησαν στον εθνικιστικό χώρο. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ή ας δείξει, έστω, εγκράτεια λόγων. Είναι κι αυτή μια από τις αρετές του χριστιανού, που όμως δεν απαντάτε στους αριστερούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop