Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σε ισχύ η απαγόρευση της μπούργκας στη Γαλλία


Εκεί οι νόμοι εφαρμόζονται……

Η είδηση είναι από την «Καθημερινή» και αναφέρεται στον νόμο για την απαγόρευση στους δημόσιους χώρους, της μπούργκας, η οποία καλύπτει όλο το σώμα και το πρόσωπο πλην ενός πλέγματος για τα μάτια, των Μουσουλμάνων γυναικών . Την ίδια μέρα έγιναν οι προσαγωγές δύο ανδρών και τριών γυναικών που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.  Στη Γαλλία και την Ιταλία ο νόμος προβλέπει την απαγόρευση για λόγους ασφαλείας.
Οι παραβάτριες θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 150 ευρώ και θα υποχρεώνονται να παρακολουθούν μαθήματα αγωγής, ενώ όσοι υποχρεώνουν σε αυτό τις γυναίκες τους αντιμετωπίζουν ποινή ενός έτους και πρόστιμο 30.000 ευρώ και διπλάσιο αν η γυναίκα είναι ανήλικη.
Η μπούργκα επίσης έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους περί κοσμικού κράτους -στη Γαλλία ισχύει από το 1905- και περί ισότητος.
Οι μουσουλμανικές οργανώσεις της Γαλλίας, δεν συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης. «….σεβόμαστε απολύτως τους νόμους της Γαλλίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης αλλά και του ιμάμη του Ντρανσί, ο οποίος είπε ότι «οι γυναίκες……νομίζουν ότι πρόκειται περί θρησκευτικής υποχρέωσης. …..έχουμε υποχρέωση να τις εκπαιδεύσουμε και να τις προστατεύσουμε».
Τώρα λοιπόν οι ξέπνοοι ισχυρίζονται ότι τα «σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης ….προκάλεσαν διαδηλώσεις στο Πακιστάν καθώς και προειδοποιήσεις από την Αλ Καϊντα» και αν δεν πειστήκατε διαβάστε και το αποκορύφωμα της τρέλας στην συντηρητική «Καθημερινή» , που γράφει ότι αποθαρρύνθηκαν οι τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν τη Γαλλία καθώς ο νόμος ισχύει και για αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop