Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Διόριζαν για να τους ψηφίζουν, αλλά και ψήφιζαν για να διορίζονται.

Ελλάδα, η Αφρική της Ευρώπης.

Πιστεύω και το έχω γράψει και στο παρελθόν, ότι η χώρα μας έχει πάρα πολύ λίγες πιθανότητες να ανακάμψει.
Τι είδους λαός είναι αυτός που βρίζει και δέρνει τους πολιτικούς, που τόσα χρόνια ψήφιζε και κολάκευε; Που φωνάζει για την επιστροφή των κλεμμένων, (από ποιους;) όταν θεωρεί τη κλοπή από το κράτος μαγκιά. Τι είδους λαός είναι αυτός που δεν γνώριζε τι συνέβαινε στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια; Όποιος δεν γνώριζε ας αποποιηθεί το δικαίωμα ψήφου. Όποιος γνώριζε είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

Όσο περισσότερο παρακολουθώ τις αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στους Ευρωπαίους και στο Δ.Ν.Τ., τόσο περισσότερες ομοιότητες βρίσκω με τους νέγρους στην Αμερική.
Οι νέγροι είναι κι αυτοί πεπεισμένοι πως όλοι τους χρωστάμε κάτι, για κάποια αδικία που υπέστησαν στο παρελθόν. Στηρίζονται λοιπόν σε αυτή τους την πεποίθηση, για να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δέχονται κριτική και φορτώνουν τα βάρη στους άλλους.
Άρχισε το κρακ ο 12χρονος νέγρος και παράτησε το σχολείο; Φταίει ο ενσωματωμένος-«κρυμμένος» στο σύστημα ρατσισμός που τον σταματάει από το να προοδεύσει.
Κατέληξε στη φυλακή γιατί έκανε διαρρήξεις; Φταίει η καταπίεση που δέχθηκε από την κοινωνία και η δουλεία πριν 150 χρόνια.
Έτσι και με τους Έλληνες, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, για όλα φταίνε οι άλλοι. Όσο για την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα, την αίσθηση τιμής και αξιοπρέπειας; Μα τι είναι αυτά που γράφεις τώρα καλέ μου;

Φτάσαμε στο σημείο να ταυτίζουμε τους χαραμοφάηδες και τα κοπρόσκυλα του Ελληνικού δημοσίου καθώς και τα τριτοκοσμικά  Σοβιετικά λαμόγια της αριστεράς, με το σύνολο του ελληνικού λαού και να τους υπερασπιζόμαστε. Γιατί;

Συμμετείχαμε οι Εθνικιστές στο πάρτυ-όργιο της μεταπολίτευσης;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ!
Είδαμε κάποια βελτίωση για τα πράγματα που μας αφορούν από τα λεφτά που οι πασοκάνθρωποι, οι χλεχλέδες της ΝΔ & light και οι μπολσεβίκοι κατέφαγαν τόσα χρόνια;
Προφανώς όχι!

Ότι πρεσβεύουμε κι ότι πιστεύουμε πολεμιέται και καταστρέφεται συνειδητά από αυτά τα ανθρωπάρια. 
Λοιπόν; Ως πότε θα ταυτιζόμαστε και θα απολογούμαστε για τους συστημανθρώπους;

-------------------------------

Την ώρα που τυπώνω αυτές τις λέξεις ακούω στο Ραδιόφωνο του Real.fm την πρωινή εκπομπή του ραμολί Τράγκα. Έχει ενδιαφέρον ο λόγος του. Ακούστε τον και θα διαπιστώσετε και εσείς πόσο «νέγρος» μπορεί να αισθάνεται κάποιος.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ιστορίες από το Παναιτώλιο. «Ο Ζώτος & ο Μπλάνης»

«ΕΝ ΘΕΡΜΩ» από το Γιώργο Παπαϊωάννου

{………}. Ο Ζώτος και ο Μπλάνης ήταν ένα αχτύπητο δίδυμο της προπολεμικής εποχής, με έφεση στις ψιλοαπάτες προκειμένου να επιβιώσουν και αρκετά εφευρετικοί στο να εκμεταλλευτούν την αφέλεια εκείνων των εποχών. Θέλοντας να κάνουν μία ακόμα αρπαχτή και ξέροντας την νοοτροπία των συγχωριανών τους (Παναιτώλιο-μπιτς), ο Ζώτος άραξε στην αγορά με ένα κάρο το οποίο είχε και κουκούλα από μουσαμά ώστε να μην βλέπει κανείς το περιεχόμενο του. Άρχισε να φωνάζει «περάστε κύριοι να δείτε το θηρίο της Αμερικής με μία δραχμή μόνο»!
Όλοι υποψιάστηκαν πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα, αλλά τους έτρωγε και η περιέργεια. Τόλμησε κάποιος, έδωσε τη δραχμή, και πήγε στη σχισμή να δει το τέρας: βλέπει τον παχύσωμο Μπλάνη, εντελώς γυμνό, με δασύ τρίχωμα να κάθεται σκυμμένος με πλάτη, ώστε τα γεννητικά του όργανα να προβάλλουν σε πρώτο πλάνο- και ταυτόχρονα να του κλείνει το μάτι να μην αποκαλύψει την αλήθεια.
Ο συγχωριανός του τρομερού δίδυμου, ένιωσε κορόιδο και δεν ήθελε να είναι το μοναδικό Θύμα, ο μοναδικός εξαπατημένος. Έτσι όταν ρωτήθηκε από τους άλλους τι είδε τους απάντησε πως είναι τόσο τρομερό, που δεν περιγράφεται με λόγια! Μπήκαν όλοι στην ουρά να μην χάσουν το υπερθέαμα, και με την ίδια λογική κανείς δεν έλεγε την αλήθεια στους υπόλοιπους. Αποτέλεσμα ήταν να δώσουν άπαντες από μία δραχμή και ο Ζώτος με τον Μπλάνη να τα οικονομήσουν. {………}.

ΥΓ: Την ιστορία την θυμάμαι από τον πατέρα μου, που με διασκέδαζε συχνά με αφηγήσεις πραγματικών ευτράπελων και συμβαίνει στις 5 Σεπτεμβρίου να συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια από το θάνατο του.
Είθε ο Κύριος να έχει συγχωρέσει τις ανθρώπινες αμαρτίες του.

Το σιντριβάνι στην είσοδο του Παναιτωλίου.

Νότα δροσιάς στον καμίνι του Παναιτωλιώτικου κάμπου.

Μπορώ να σας γράψω πολλά νοσταλγικά και γλυκά λόγια, για το χώρο που φιλοξενεί το σιντριβάνι της φωτογραφίας που μου έστειλε στενό συγγενικό μου πρόσωπο.
Πολύ κοντά στο πατρικό και γενέθλιο μου σπίτι, σε ένα χώρο που παλαιότερα φιλοξενούσε τις καθημερινές απογευματινές κατά κύριο λόγο, ποδοσφαιρικές μας αναμετρήσεις, το «κρυφτό» ή το «κυνηγητό» μας.

Το «λιοστάσι του Παπούτση», ένα από τα πολλά, σήμερα έχει την όψη που βλέπετε καθημερινά, όσοι ζείτε στο χωριό. Οι υπόλοιποι που ζούμε μακριά, περιοριζόμαστε στις εικόνες του μυαλού μας και στην συνθετική μας ικανότητα.

Π.Ε.Φ.Ο. Η Διοικούσα Επιτροπή Παραρτήματος Παναιτωλίου.

Ετήσια ανανέωση θητείας με βάση το καταστατικό.

Με μακρόχρονη και πολύπλευρη λειτουργία, που το καταξίωσε στην τοπική κοινωνία, το Παράρτημα Παναιτωλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού, συνεχίζει τη λειτουργία του [εγγραφές μελών: 6982 – 293522 & 6971 – 944273] με νέα Διοικούσα  Επιτροπή, της οποίας η Κεντρική Διοίκηση ενέκρινε, κατά το άρθρο 22 του Καταστατικού, την ετήσια ανανέωση της θητείας της:
Κωνσταντίνος  Βλάχος, Πρόεδρος
Χρήστος Καζάκος, Αντιπρόεδρος
Λ. Βασιλόπουλος, Αντιπρόεδρος
Χρ. Χειμώνας, Γενικός Γραμματέας
Αλ. Ντζάλας, Ταμίας
Ν. Αντωνιάδης, Σύμβουλος
Στ. Βλάχος, Σύμβουλος
Ιωάννης Ζαχαρόπουλος, Σύμβουλος
Ιωάννης Κόντος Σύμβουλος
Θ. Δάνιας, αναπληρωματικός σύμβουλος
Π. Πάτσιας, αναπληρωματικός σύμβουλος
Λ. Ρήγας, αναπληρωματικός σύμβουλος
Θ. Σακκάς, αναπληρωματικός σύμβουλος.

Η Διοικούσα Επιτροπή συνιστά καταπολέμηση των άθλιων παρασκηνίων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που κατάργησαν τους όρους ισότητας. Επίσης, διατυπώνει τους επαίνους της στον κ. Κώστα Μπαρμπή, Πρόεδρο της Π.Ε.Φ.Ο.  για τη μακρόχρονη προσφορά του στον θρύλο. 
Απαιτεί από το κράτος παραχώρηση της κυριότητας του εδάφους του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τάσσεται στο πλευρό του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, υποστηρίζοντας ότι η χυδαία λάσπη τους επιστρέφει σε εκείνους που με θρασύτατα τη χρησιμοποίησαν.
 
ΕπιστροφήTop