Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Vodafone - Επανάσταση 1821 : 1-0

Η εταιρεία που "ακουγε τα πάντα", τραβάει στο σχοινί!

Στην Ελλάδα του σήμερα, η μόνη αναφορά που επιτρέπεται να κάνεις στους προγόνους και στην θρησκεία, είναι η ειρωνεία, η χλεύη, η «σάτιρα» και ό,τι άλλο υπαγορεύουν οι σύγχρονοι κανόνες της κονόμας και του λαϊκού εκμαυλισμού.
Η μεθοδολογία είναι συγκεκριμένη και συνοδεύεται από κραυγές για την «ελευθερία της έκφρασης», ενώ παράλληλα απαγορεύεται –στην ουσία- η απόδοση τιμής στο πρόσωπο ή στο ιστορικό γεγονός που χλευάζεται.
Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός που σύσσωμος ο «πολιτικός» και «καλλιτεχνικός» κόσμος, υπεράσπιζε το «έργο» αυθάδους και προφανώς διανοητικά διαταραγμένης «καλλιτέχνιδος» -κόρης πρώην υπουργού του Πα.Σο.Κ.- που πρόβαλε τον αυνανισμό με φόντο την Ελληνική σημαία και με υπόκρουση τον εθνικό ύμνο.
Τίποτα –τότε- δε ενόχλησε τους επαγγελματίες εκμαυλιστές του λαού, ούτε η προσβολή των εθνικών μας συμβόλων, ούτε το πέος που εκσπερμάτιζε επάνω στον σταυρό.
Βέβαια τα έθνη που θέλουν να ζήσουν αντιδρούν αλλιώς.
Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Σουηδία, το 2008, διέλυσε έκθεση σε γκαλλερί, διότι θεώρησε πως κάποιο έκθεμα προσέβαλε την χώρα του, ενώ οι μουσουλμάνοι -από την πλευρά τους- απειλούν με φυσική εξόντωση, απανταχού στη γη, όποιον διανοηθεί όποιον το Μωάμεθ ή το Κοράνι.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποκαθηλώθηκε από τα σχολεία της Κύπρου και της Ελλάδος και μετατρέπεται σε καρικατούρα στην τελευταία διαφήμιση της Vodafone, σε γελοιογραφία και σε μέσο πλουτισμού για την εταιρεία.
Στην πατρίδα στις μέρες μας τίποτα δεν έχει αξία. Απλώς όλα έχουν τιμή...εκποιήσεως!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop