Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Μία από τα ίδια ο Αντώνης Σαμαράς

Λίγος στην αντιμετώπηση των κρίσιμων ζητημάτων.

Κυρίαρχο θέμα που απασχολεί σε έντονο βαθμό την Ελληνική κοινωνία, όπως δείχνουν και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι το νομοσχέδιο περί «παραχώρησης» Ιθαγένειας (!!!) στους εισβολείς και καταληψίες λαθραίους.
Άλλα περίμεναν οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι –μέλη και φίλοι του κόμματος της Ν.Δ. - από τον Αντώνη Σαμαρά όταν πριν λίγο καιρό του έδιναν σαφή και ηχηρή εντολή.
Περίμεναν ότι, σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, οι απόψεις και οι θέσεις του κόμματος, θα είχαν σαφές και συγκεκριμένο στίγμα, ότι θα ήταν στην κατεύθυνση της στηρίξεως των θέσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και πως θα μπορούσε να εμπνεύσει και να συσπειρώσει πολίτες και χώρους πολιτικούς που διαφοροποιούνταν από το κόμμα της Ν.Δ., όπως αυτή εκφραζόταν τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Όμως ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NEWSTIME του Νίκου Ευαγγελάτου, αποδεικνύει πως κι αυτός είναι «μία από τα ίδια».
Τον ρώτησαν για το μεταναστευτικό και όποιος διάβασε και κατάλαβε, αν τον είχε ψηφίσει, μετάνιωσε για την επιλογή του. Κι όσοι είχαν επιλέξει Μητσοτάκη –Μπακογιάννη-Κούβελου, τον ένιωσαν δικό τους αίμα κι αρχηγό.
Ερώτ.: Ένα άλλο καίριο θέμα είναι το μεταναστευτικό. Ποια είναι η καθαρή θέση σας;
«Την είπαμε πολύ καθαρά: ……Το….. νομοσχέδιο επιλέγει…..τις πιο χαλαρές ρυθμίσεις όλων των χωρών, ….. δεν λύνει το πρόβλημα των μεταναστών. Εντείνει την ανασφάλεια της κοινωνίας. Και δυσκολεύει την ένταξη των μεταναστών……Που είναι και το ζητούμενο."
Ερώτ.: Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τα πολιτικά σύνορα σας με τον ΛΑΟΣ, που εκτιμάται ότι σας ασκεί πίεση «εκ δεξιών»;
«Εμείς…..Δεν ψάχνουμε…… να πούμε κάτι «λίγο πιο αριστερό» από τον ένα και «λίγο πιο δεξιό» από τον άλλο. …..η ένταξη….. γίνεται με πολιτισμική ενσωμάτωση, όχι με γραφειοκρατικούς αυτοματισμούς. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. …..Αν ενσωματώσουμε πολιτιστικά τους μετανάστες, αν δηλαδή τους κάνουμε να νιώθουν Έλληνες μέσα από τα σχολεία μας (Σ.Σ. !!!)….. αυτό κάνουν πια οι περισσότερες χώρες και γιατί αυτό καταπολεμά τον ρατσισμό. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ….. στη Βρετανία (με την ταυτότητα της «βρετανικότητας»), αυτό κάνει ……. στη Γαλλία (με το υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας και Μετανάστευσης), αυτό κάνει η…… Ισπανία (με την ταυτότητα της «ισπανικότητας»), αυτό κάνει….. ο νόμος …….στη Γερμανία,……και η δική μας πρόταση βρίσκεται αρκετά κοντά του. Είναι «ακροδεξιοί» όλοι αυτοί;……».
Δηλώσεις ενός καλοπροαίρετου αλλά φοβισμένου ανθρώπου, με βαρύτατη ευθύνη αλλά ανίκανου να «πάρει τη σημαία».
Δεν έχει η Ελληνική κοινωνία να περιμένει τίποτα από αυτόν. Πέρασε πια ο καιρός της ανοχής στα φοβισμένα ανθρωπάκια, στους ντεμί δεξιούς, στους δήθεν «κεντρώους» στους «ναι μεν αλλά» πατριώτες τύπου Μάκη –«ΠΑΡΟΝ»- Κουρή, και τελείωσε οριστικά. Εάν περάσει αυτό το νομοσχέδιο τελειώνει το έθνος-κράτος των Ελλήνων και πάνε στράφι οι αγώνες των Ελλήνων, επωνύμων και ανωνύμων.
Τα πράγματα είναι απλά.
Αντώνη Σαμαρά, είτε πιστεύεις στην κοινή καταγωγή των Ελλήνων, την «κοινότητα αίματος» όπως την αποκάλεσες, ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Όσο κι αν ευαγγελίζεσαι την ενσωμάτωση, κατάλαβε τούτο. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ των ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Με ποια Ελληνική παιδεία; Η σημερινή «παιδεία» στην Ελλάδα, σκοπό δεν έχει τον εξελληνισμό των αλλοδαπών, ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
«Ελληνικότητα» χωρίς Έλληνες θέλει ο νέος αρχηγός της Ν.Δ.!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop