Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τουρκική υπηκοότητα (αν το επιθυμούν) στους μητροπολίτες

των –λεγόμενων- «νέων χωρών».

«Εάν η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν ανοίξει σύντομα, δεν θα προλάβει να βγάλει τον Διάδοχο του Οικουμενικού Πατριάρχου... Θέλω να καταλάβετε ότι εδώ πια βρισκόμαστε στις καθυστερήσεις του Αγώνα: Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος για χάσιμο»...
Αυτά δήλωνε σχετικά πρόσφατα, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συνοδεύσει τον πρόεδρο του Λα.Ο.Σ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, ο βουλευτής Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης.
Προφανώς όμως του διαφεύγει ή το αποκρύπτει ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, διότι ο (Έλληνας) πατριάρχης Βαρθολομαίος συμφώνησε με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία θα δώσει Υπηκοότητα σε ΟΛΟΥΣ τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών (δηλαδή Η ΕΛΛΑΔΑ από την Ήπειρο και επάνω, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης!) για να μπορούν να είναι υποψήφιοι για τον Πατριαρχικό Θρόνο όταν έλθει ο καιρός!
Καταλάβατε τώρα τι γίνεται;
Όλοι οι Μητροπολίτες του Αιγαίου, της Κρήτης και της Ελλάδος πάνω από τον Όλυμπο, σύντομα θα γίνουν Τούρκοι πολίτες, μόνο και μόνο για να συνεχίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να έχει έδρα την... Ιστανμπούλ, όπως αποκαλεί ο Βαρθολομαίος -όταν μιλάει αγγλικά- την βασιλεύουσα -την πόλη των πόλεων- Κωνσταντινούπολη!
Στις 22 Οκτωβρίου 1991 ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (κατά κόσμον, Αρχοντώνης) ως τότε επίσκοπος Χαλκηδόνος, σπίλωσε την μνήμη των Ηρώων του 1821, λέγοντας, «Δυστυχώς, οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές»!
Η δήλωση του δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδη τον Νοέμβριο του 1991 στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και λίγο μετά στην «Αυριανή».
Μετά από μήνυση, διότι η «Ελεύθερη Ώρα» δημοσίευσε φωτογραφία του σημερινού Πατριάρχη, ντυμένου με στολή Τούρκου υπολοχαγού, όταν υπηρετούσε στον Τουρκικό Στρατό, τη δίκη την έχασαν οι υποστηρικτές του Βαρθολομαίου, όμως στο ακροατήριο ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ότι η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop