Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

«Μια Ελλάδα πτωχευμένη»


και ο «Λαός στα όρια οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης»

Στις 14 Νοεμβρίου 2010 δημοσίευσα απόσπασμα ομιλίας που εκφώνησε ο απελθών εις αιωνίους μονάς πολιτικός (Διαβάστε το σχετικό νήμα ΕΔΩ) –υπουργός και πρωθυπουργός- Σπύρος Μαρκεζίνης, το 1979 και το 1980 σε τρεις διαφορετικές δημόσιες ομιλίες του. Οι  δύο απ’ αυτές έγιναν στο ξενοδοχείο «HILTON» στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη. Σ’ αυτές ο απελθών, απευθυνόμενος σε ακροατήριο (απόστρατων) αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, είχε τονίσει:
«Οι κυ­βερνώντες, επειδή εσωτερικώς δεν δύνανται να δανεισθούν, εκδίδουν χαρτονόμισμα και δια το συνάλλαγμα προσφεύγουν εις τον εξωτερικόν δανεισμόν, υπό δυσμενείς όρους, πλησιάζο­ντες το σημείον που δεν θα δυνηθούν να αποφύγουν τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...».
Τις ημέρες που ακολούθησαν έλαβα μηνύματα από φίλους και γνωστούς που προσπαθούσαν να αντικρούσουν την άποψή και συνάμα να με πείσουν ότι δεν ήταν απαραίτητο να ασχολούνται όλοι οι Έλληνες και να γνωρίζουν με λεπτομέρειες τι είδους δυσοίωνες απόψεις είχε εκφράσει ο Σπύρος Μαρκεζίνης. Όλα αυτά είχαν σαν στόχο να απαλύνουν την κατηγορηματική μου άποψη ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!
Κοιτάξτε τώρα τι θυμήθηκε, βρήκε στο αρχείο του και μου έστειλε παλιός μου φίλος. Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την παράσταση (1983) του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (του Χάρυ Κλιν) «ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»,  στη Μπουάτ «ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ».
«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.  Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»

Το διαβάσατε; Πάμε τώρα. Πείτε δυνατά και πειστικά «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ» και «ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop