Με τα χάλια που έφτασαν τα οικονομικά της Ελλάδας, καταλήγουμε ότι οι νυν και τέως κυβερνήτες, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε έρημο!
Γίναμε Αραβικό Εμιράτο! Ήδη (ξανα)αποκτήσαμε κληρονομική διαδοχή της εξουσίας!
Τουλάχιστο ας υπήρχε η προοπτική να γίνουμε Ντουμπάι.
Το 1953 το Ντουμπάι ήταν ένα γραφικό ψαροχώρι με καλύβες από πυλό και ύφασμα. Πετρέλαιο για εξαγωγή υπήρχε αλλά ήταν πολύ λίγο σε ποσότητα και εξαντλήθηκε το 1969. Το Ντουμπάι σήμερα εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από το Αμπού Ντάμπι που είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Τι έκανε λοιπόν το Ντουμπάι;
Καταρχήν φρόντισε να γίνει παράδεισος για τους ξένους επενδυτές έχοντας σε πολλές περιπτώσεις μηδενικούς φόρους επί των κερδών.
Έκοψε όλη την γραφειοκρατία και «έστησε» τις υποδομές του πάνω στην υποδοχή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.
Οργάνωσε επενδύσεις υποδομής και εισήγαγε -οργανωμένα-εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επενδυτών.
Τα όποια εισοδήματα είχε από το πετρέλαιο τις δεκαετίες του 50 και του 60 φρόντισαν να τα επενδύσουν για το μέλλον της χώρας.
Όταν διαπιστώθηκε ότι ο εμίρης τη δεκαετία του 50 έβαζε τα χρήματα στη τσέπη του η ίδια η βασιλική οικογένεια έκανε πραξικόπημα και έβαλε άλλον στη θέση του!
Εκπόνησαν και εκπονούν προγράμματα συνεχούς ανάπτυξης τα οποία τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.
Είναι απίστευτα αποτελεσματικοί στη διαχείριση των λίγων φυσικών πόρων που διαθέτει η χώρα τους.
Έχουν επαναχρησιμοποίηση υδάτινων πόρων σε ποσοστό που αγγίζει το 99%.
Έχουν μπει δυναμικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα τελευταία χρόνια αλλά και στην ανακύκλωση υλικών.
Εκτός από τον πολύ υψηλού επιπέδου τουρισμό που δημιούργησαν από το μηδέν, εκτός από διεθνούς φήμης αερομεταφορές, έχουν δημιουργήσει (σε αεροδρόμια και λιμάνια) κόμβους για το διεθνές εμπόριο από τα οποία αποκομίζουν μεγάλα οφέλη.
Με όλα αυτά έδωσαν αξία στη γη τους (την οποία ουδείς μη Άραβας δικαιούται να κατέχει).
Μέχρι και πριν την κρίση γινόταν πραγματικά σκοτωμός για ένα ακίνητο στο Ντουμπάι, είχαν τεράστια εισροή συναλλάγματος για κατοικίες, που πωλούνταν στα χαρτιά 3 χρόνια μπροστά!
Οι άνθρωποι είχαν σχεδιάσει τι θα χτιστεί από δρόμους, σταθμούς μετρό, οικοδομικά τετράγωνα, λιμάνια κλπ κλπ μέχρι το 2014.
Οι ξένοι ουσιαστικά υπενοικιάζουν τη γη για 99 χρόνια αφού κανένας μη άραβας δεν μπορεί να κατέχει γη!
Δεν υπάρχει ΦΠΑ (υπάρχει κάποιος δημοτικός φόρος επί των αγαθών πολύ χαμηλότερος), οι Άραβες κάτοικοι απολαμβάνουν δημόσια δωρεάν παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υψηλού επιπέδου (οι ξένοι γιατροί πληρώνονται αστρονομικά χρήματα εκεί), δωρεάν κατοικία από το δημόσιο με το που παντρεύονται και εξασφαλισμένη εργασία στον δημόσιο τομέα (εκεί όμως δουλεύουν και μάλιστα πολύ).
Το πετρέλαιο κοστίζει 0,18/λίτρο, το νερό κοστίζει 0,23/λίτρο το εμφιαλωμένο!
Οι δε ξένοι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρο παραμονής στη χώρα με βάση κλίμακα εισοδήματος. Για κάποιον που αμείβεται με 50.000 ευρώ το χρόνο ο φόρος είναι περίπου 1.000 ευρώ.
Το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό και τα τρόφιμα είναι φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα (παντού τελικά τα τρόφιμα είναι φθηνότερα από την πατρίδα μας).
Εντυπωσιάζει η μεθοδικότητα τους, ο προγραμματισμός τους, η εθνική προσήλωση στους στόχους και η τήρηση των κανόνων του κράτους.
Ακόμα και οι τεράστιοι κήποι τους και οι δενδροφυτεμένες εκτάσεις, είναι κυριολεκτικά γυαλισμένες και δεν υπάρχει ούτε ένα σκουπιδάκι.
Αν ο αρμόδιος για τον έλεγχο τα δει αφρόντιστα ο υπεύθυνος θα απελαθεί αν είναι ξένος, ενώ αν είναι Άραβας τον περιμένει βαρύ χρηματικό πρόστιμο και φυλακή αν το ξανακάνει δεύτερη φορά!
Ακόμα και στους τουρίστες εφιστάται η προσοχή να μην πετούν σκουπίδια στους δρόμους και ειδικά στους Έλληνες να μην πετούν γόπες στους δρόμους! (ακόμα και εκεί έγινε γνωστή η χάρη μας!)
Φανταστείτε να είχαν τις φυσικές ομορφιές της δικής μας χώρας, τι θα κάνανε...
Σάββατο 16 Μαΐου 2009
ΕΛΛΑΔΑ: Χώρα (αληθινή) ΕΡΗΜΟΣ!
Αναρτήθηκε από
gmail.com
στις
12:52
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
Εθνικισμός,
Έθνος,
Σχολιασμοί
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).