Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα. Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Γεωργίου (Β΄) Παπανδρέου -τρίτος γόνος της βασιλικά «δημοκρατικής» οικογένειας- ότι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Τι; Τον ξεχάσατε κιόλας;
Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή και επιτροχάδην.
από τον Κοσκωτά στους .."Κοσκωτάδες". |
*** Ρουμελιώτης Παναγιώτης: Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου Β΄, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1987 έως το 1989 και Υπουργός Εμπορίου το 1987, καθώς και Ευρωβουλευτής την πενταετία από το 1989 -1994.
Είναι -σύμφωνα με το βιογραφικό του- πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής. Επίσης είναι -αυτά όχι πρώην- Οικονομικός Επιστήμονας, πολυγραφότατος συγγραφέας, καθηγητής των Πανεπιστημίων «Πάντειου», «Πειραιά» και «Σορβόννης», και πρόεδρος στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Να θυμηθούμε λίγο τη σύγχρονη πολιτική μας Ιστορία; ► Στις 27 Σεπτεμβρίου 1988 αποφασίζεται η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία -166 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 121 κατά, ενώ για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν 165 υπέρ και 121 κατά.
Μαζί του παραπέμφθηκαν οι υπουργοί, Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, Γεώργιος Πέτσος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης και Δημήτρης Τσοβόλας. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο Αχμέτ Σαδίκ και ο δολοφονηθείς -μόλις την προηγούμενη ημέρα- Παύλος Μπακογιάννης, που η θέση του ήταν κενή.
► Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης. Δεν δικάστηκε ποτέ, λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Ο σημερινός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ (και στην Ευρώπη ισχύει ότι και στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όπου «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει») τη γλύτωσε και δεν παραπέμφθηκε, χωρίς ίδιος να επιδιώξει την άρση της ασυλίας του.
Μάλιστα σε συζήτηση που διοργάνωσε ο Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα και το Ίδρυμα Δελιβάνη με θέμα, «Πως θα βγούμε από την κρίση», υποστήριξε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της που η Ελλάδα πτωχεύει, δανείζεται από τους Ευρωπαίους και τίθεται υπό διεθνή επιτήρηση, λόγω των πολέμων που ενεπλάκη και των καταστροφών που υπέστη κατά το παρελθόν. Στις μέρες μας….ο καταναλωτισμός, μας οδήγησε σε αύξηση της υπερχρέωσης και πτώση της παραγωγικότητας και των εξαγωγών μας. Συν την αδυναμία ελέγχου, σωστού φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της ατιμωρησίας, (Σ.Σ. κοιτάτε θράσος ο κύριος καθηγητής!!!) οδηγήθηκε η οικονομία μας στην κατάσταση την σημερινή.
Πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε κερδοφόρα προϊόντα, οι οποίες έχουν μηδενισθεί τα τελευταία χρόνια να τονωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αυξηθεί η παραγωγική μας διαδικασία. …
..τέρμα τα δάνεια και να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα. Η Ελλάδα ποτέ δεν βρέθηκε σε τόσο δύσκολη θέση τα τελευταία 30 χρόνια. Η Ευρώπη έχει μεγάλη ευθύνη, για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να δει κατάματα την κατάσταση και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να προστατευθεί και η ίδια»!
Τι ωραία που τα είπε..
► Ξέχασε βέβαια να μας πει για την δική του -τεράστια- ευθύνη.
► Ζητάει από τους Έλληνες τα ρέστα όταν εισπράττει πλουσιοπάροχους μισθούς τους οποίους πληρώνουν τα κορόιδα.
► Τα ρίχνει και στην Ευρώπη, λες κι ήμουν εγώ Ευρωβουλευτής και ας της χρωστάει (εκείνος) το ότι δεν βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την μη άρση της ασυλίας του.
► Στη μέση μιας δίνης όπου όλοι αναφέρονται στους Έλληνες με βαρείς χαρακτηρισμούς και οι επιεικέστεροι από αυτούς είναι «κλέφτες» και «απατεώνες», οι αδιάφθοροι του κινήματος, διόρισαν έναν άνθρωπο που ήταν πρώτη μούρη και βουτηγμένοςμέχρι τα μπούνια, στο «σκάνδαλο Κοσκωτά».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).