Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κατά την Ορθοδοξία, ο Εθνικισμός είναι «αίρεση».

Για τον Κομμουνισμό, ξέρει τίποτα ο Αρχιεπίσκοπος;

Όσοι ασχοληθήκαμε με τον Ελληνικό Εθνικισμό από τα μικράτα μας, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία, μας αντιμετωπίζει περίπου ως μιάσματα και αμαρτωλούς, έτοιμους να διαβούν τις πύλες της κολάσεως.
Το θυμήθηκα με αφορμή την εκπομπή που άκουσα στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο θεολόγος-καθηγητής Βλάσιος Φειδάς, που αναφέρθηκε στα εξής:
Μόνον η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει καταδικάσει ως αίρεση, τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, από το 1872 μάλιστα, με αφορμή το Βουλγαρικό Σχίσμα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όλοι οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ θα καταλήξουμε στην Κόλαση, αν δεν προλάβουμε να μετανοήσουμε.
Η είδηση, που μας έ­δωσε ο καθηγητής Φειδάς (εξ απορρήτων του μα­καριστού Χριστόδουλου) είναι πως μόνο εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε καταδικάσει σαν κολάσιμη α­μαρτία τον Εθνικισμό. Ούτε οι Προτεστάντες, ού­τε οι Ρωμαιοκαθολικοί το έχουν ποτέ κάνει!
Αυτό όμως που δεν άκουσα από το στόμα του Βλάση Φειδά, είναι ότι, οι Καθολικοί αλλά και οι Προτεστάντες έ­χουν επανειλημμένως καταγγείλει τον Κομμουνι­σμό ως Μεγάλη Αμαρτία, κάτι που αποφεύγει ή δεν τολμά να πράξει η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Τα τελευταία εκατό χρόνια υπήρχε η δικαιολογία ότι, ο εκάστοτε Πατρι­άρχης Κωνσταντινουπόλεως απέφευγε να καταδικάσει την,  απάνθρωπη και άθεη, θεωρία του Μαρξ και του Λένιν, επειδή η Ρωσική Εκκλησία βρισκό­ταν κάτω από τον Σοβιετικό ζυγό και θα της δημιουργούσαμε τεράστια προ­βλήματα.
Από χρόνια τώρα ο Υ­παρκτός Σοσιαλισμός μας άφησε χρόνους. Κάντε Άγιοι Ιεράρχες το βήμα και τοποθετήστε τον Κομ­μουνισμό στον κατάλογο με τις αμαρτίες;
---------------------------------

Τολμάτε όμως;
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Επίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, φοβούνται μήπως χάσουν τους επώνυμους φίλους τους που είναι όλοι (πάμπλουτοι και μεγαλοαστοί)  αριστεροί, αλλά και ποιος από αυτούς τολμά να τα βάλει με την κρατούσα και κυρίαρχη (αριστερή) ιδεολογική άποψη στην Ελλάδα και στους λαούς όπου επικρατεί το Ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop