Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Χρηματοδότης «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ» ταινίας ο Θύμιος Σώκος

όχι από τα δικά του, από τα δικά μας χρήματα, μαζί με την ΕΡΤ και την «Albanian Press».

Γίνεται τεράστια προσπάθεια, τώρα που το Πα.Σο.Κ. επέλεξε να μην είναι ο (Ευ)Θύμιος Σώκος υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα, να θεοποιήσουν τον συγκεκριμένο και το έργο του.
Το ότι ο πρώην Δήμαρχος και Νομάρχης Αιτ/νίας, έχει τεράστιο πέρασμα στα ΜΜΕ –πιθανόν και λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητος του αδελφού του, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδος «Ελευθεροτυπία»- είναι γνωστό ακόμη και στα μικρά παιδιά, στην Αιτ/νία.
Αρχίζοντας πολιτική δράση ως σύμβουλος –κοντά σε σημαντικά στελέχη του Ανδρεϊκού Κινήματος, την εποχή της παντοδυναμίας του ιδρυτή του- ο (Ευ)Θύμιος διορίστηκε στη συνέχεια Νομάρχης, πριν τον εμφανίσουν ως Μεσσία υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου, απέναντι στην υποψηφιότητα του Θωμά Μπαλαούρα.
Οι φατριασμοί και οι αντιπαλότητες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν επέτρεψαν –τότε- στον νηφάλιο και πάντα χαμογελαστό Θωμά, να τον κερδίσει –πιθανόν και από την πρώτη Κυριακή- και να σταματήσει εκεί «το πανηγύρι».
Η πλάκα είναι ότι, αυτοί που τα χρόνια που ακολούθησαν, άκουγαν για τον «πετυχημένο» -Δήμαρχο στην αρχή και Νομάρχη στη συνέχεια- και έβγαζαν φλύκταινες, ήταν ακριβώς αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην «Πύρρειο» νίκη του (Ευ)Θύμιου Σώκου. Ήταν αυτοί που οδήγησαν το Δήμο Αγρινίου, δέσμιο στα χέρια του, μετατρέποντας εκλογικά τμήματα προπύργια του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε χώρους παρελάσεως για τον, μετέπειτα, άσπονδο εχθρό τους και τότε ευκαιριακό σύμμαχό τους.
(Τι θυμήθηκα τώρα! Θα τα πούμε σε έκταση και με λεπτομέρειες, άλλη φορά).

*** Η ιστορία διαδραματίζεται, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Αιτ/νίας, ανήμερα της Αναστάσεως. Ειδικότερα, όπως αναφέρει:
«Μεγάλο Σάββατο. Τα πυροτεχνήματα για τη γιορτή της Ανάστασης θα αποτελέσουν την αφορμή να αναζωπυρωθεί μια παλαιότερη, σκοτεινή έχθρα μεταξύ του Λουάν και του Θύμιου. Του ξένου και του ντόπιου, του άθεου και του Θρήσκου, της ξεροκεφαλιάς και του «γαμώτο». Η ιστορία μας καταλήγει σε ένα δράμα. Θύμα της ο Χάρης, παιδί μεταναστών. Αλβανός και Έλληνας μαζί. Χριστιανός και Μουσουλμάνος. Μπαίνει ανάμεσα τους να βοηθήσει, αλλά το βουνό είναι ψηλά και είναι ΜΠΡΟΣΤΑ».

Είναι απόσπασμα από την παρουσίαση της ταινίας «Το Βουνό Μπροστά», του σκηνοθέτη Βασίλη Ντούρου. Η ταινία, της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Αιτ/νία, έχει ως χορηγούς τη οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική –κρατική-Ραδιοτηλεόραση και την αλβανόφωνη εφημερίδα «Albanian Press». Το casting της ταινίας απαρτίζεται –κυρίως- από Αλβανικής καταγωγής και Αλβανούς ηθοποιούς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτ/νίας χρηματοδότησε, από το υστέρημα και τον ιδρώτα των κόπων των πολιτών της, μια ρατσιστική, σε βάρος των Ελλήνων, ταινία:
► Τη χρονική στιγμή που η Ελληνική κοινωνία, καλείται να αποφασίσει για την εθνική της επιβίωση.
► Τη στιγμή που στην Ελληνική Κοινωνία, συνεχώς –και με ευθύνη των φορέων της εξουσίας- χαλαρώνουν οι συνεκτικοί δεσμοί των μελών της.
► Τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία καλείται να αποφασίσει, αν θέλει μαύρους τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη, αλβανούς αστυνόμους στους Ελληνικούς δρόμους και στις γειτονιές και μουσουλμάνους δασκάλους στα σχολεία των παιδιών της.
Το τι χρηματοδοτεί και τι όχι η «Albanian Press», μας είναι αδιάφορο.
Αλβανική εφημερίδα είναι, στα αλβανικά σκέπτονται και τη γράφουν οι συντάκτες της, σε Αλβανούς απευθύνεται, από Αλβανούς διαβάζεται, τα αλβανικά συμφέροντα εξυπηρετεί, στο τέλος της γραφής.

*** Όμως ο (Ευ)Θύμιος Σώκος, ο Νομάρχης Αιτ/νίας, έλυσε μήπως, τα προβλήματα του Νομού;
► Την ανεργία -που μαστίζει τον τοπικό πληθυσμό;
► Φρόντισε και πέτυχε την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και –πλέον, ήσυχος από έγνοιες και σκέψεις- εστίασε ως επίκεντρο των ενδιαφερόντων του, την αλβανική έβδομη «τέχνη»;
► Ποιός τον διαβεβαίωσε –πέρα από τους κολλητούς ή τους παρατρεχάμενους- ότι οι Αιτωλοακαρνάνες είναι σύμφωνοι, να χρηματοδοτεί με τα λεφτά τους –αλβανικές- παραγωγές γεμάτες με ρατσιστικές προσβολές σε βάρος των Ελλήνων και μια σειρά από ηλίθιες αναφορές και «(δια)νοήματα»;
► Γιατί δεν πρόσφερε τα λεφτά (μας) η – απρόσμενα γενναιόδωρη- Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ως υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές με οικονομικές δυσκολίες;

*** Προφανώς ο Νομάρχης βρήκε ευχάριστο το ρόλο του παραγωγού αλβανικών –για να είναι στο πνεύμα της εποχής- western’s.
Όπως επίσης προφανέστατα – κι αυτή είναι παλιά διαπίστωση- του αρέσει η δημοσιότητα και όποιο όφελος απορρέει από αυτήν και κοιτάζει να τη διασφαλίσει με κάθε τρόπο και μέσο.
Κατόπιν τούτων να το χαίρονται «Το βουνό μπροστά» ο Νομάρχης και η κουστωδία του.
Άντε και εις ανώτερα κ. (Ευ)θύμιε Σώκο. Ολόψυχα σας το ευχόμαστε: αϊντε μπρέ, «παραγωγός στο Bollywood», τώρα που οι Ινδοί και Πακιστανοί (συν)ιθαγενείς σου στο Νομό, αισθανθούν νοσταλγία για την πατρίδα τους και τους Έλληνες να τους «καταπιέζουν». Νέοι λεωφόροι δόξας σας ανοίγονται. Ελπίζουμε μόνο οι ψηφοφόροι να άνοιξαν –για τα καλά και οριστικά- τα στραβά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop