Μας έχουν ζαλίσει με την Ελληνοτουρκική φιλία και το πόσο πρέπει να αγαπάμε τους γείτονες!
Διαβάστε τον επίλογο της εισαγωγής του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΘΑ, στο γεμάτο εικόνες και συγκίνηση, «βιωματικό» βιβλίο η «Γη του Πόντου».
Η εισαγωγή κλείνει με τις 149 λέξεις που θα διαβάσετε πιο κάτω.
Λέξεις επιλεγμένες με το πονεμένο μεράκι ενός ανθρώπου που έζησε τον ξεριζωμό από την πατρίδα του και τοποθετημένες με μαεστρία μοναδική, η οποία «φωτογραφίζει» ενόχους και καταπλακώνει τις συνειδήσεις, αυτών που το παίζουν πατριώτες «άμα λάχει», όσο και εκείνων που προσπαθούν να περάσουν ως «ταμπού» κάθε κουβέντα για «χαμένες πατρίδες» και ως «μόδα» την αποκοπή από τις ρίζες και την παράδοση ενός τόσο μεγάλου λαού σαν τον δικό μας.
Με αυτές τις 149 «φαρμακερές» λέξεις σκεφτείτε όλα αυτά που εννοεί ο αείμνηστος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΘΑΣ:
«Δεν έχει αντιτουρκικό χαρακτήρα το βιβλίο τούτο.
Αντιτουρκικό χαρακτήρα έχουν τα ίδια τα γεγονότα, που δείχνουν τους Τούρκους έτσι όπως ήσαν και όπως έδρασαν τα χρόνια εκείνα.
Ούτε επιτρέπεται να θυσιάζουμε την ιστορική αλήθεια σε καμία σκοπιμότητα, όπως, δυστυχώς, καθιερώθηκε να γίνεται από τον καιρό που χαράχτηκε η λεγόμενη ελληνοτουρκική φιλία.
Η άστοχη τακτική της αποσιώπησης των γεγονότων της Ιστορίας ήταν ίσως και ένας από τους λόγους που τόσο άσκημα πορεύτηκε η «φιλία» με τους Τούρκους.
Να ρίξουμε τον πέπλο της λήθης στο παρελθόν, αλλά να ξέρουμε, όχι να κρύβουμε.
Να ξέρουν και οι ίδιοι οι Τούρκοι το τι φτιάξαν οι πατεράδες τους, για ν' αποφύγουν τα όσα στιγμάτισαν εκείνους, εφ' όσον θέλουν να πάρουν τη θέση που φιλοδοξούν ανάμεσα στα πολιτισμένα έθνη.
Μόνο έτσι, ξέροντας εμείς τους Τούρκους και ξέροντας εκείνοι εμάς και το στιγματισμένο παρελθόν τους, μπορεί κάποτε να χαράξουμε μια ελληνοτουρκική φιλία επάνω σε στέρεες βάσεις»...
Άντε βάλτε τώρα τη Ρεπούση ή τη Δραγώνα, να γράψουν τίποτα «σοφίες» για το συνωστισμό στη Σμύρνη, να τα φέρετε στα ίσα τα πράγματα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).