Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

«…Στα δικά μας μάτια καρφώνουν έναν πάσσαλο…»

Απόσπασμα από ομιλία του Nick Griffin, στο Ευρωκοινοβούλιο.

«….Φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η αναστάστωση αν η Ρωσία ξεκινούσε μια εντελώς παράνομη επίθεση απέναντι σε ένα νόμιμα εκλεγμένο πολιτικό κόμμα.… Φανταστείτε αν χρησιμοποιούσε ως ντοκουμέντα τον οχετό ψευδών από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να συλλάβει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης….
Φανταστείτε αν ο πρόεδρος Πούτιν έκανε κουρέλι τα συνταγματικά δικαιώματα των δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών κι έφτυνε ένα σημαντικό και διαρκώς αυξανόμενο μέρος των ψηφοφόρων της τάξεως του 20%...

Εμείς ποτέ δεν θα δεχόμαστε κάτι τέτοιο και δικαίως. Αλλά όταν αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα, εσείς οι υποκριτές δε λέτε τίποτα, είτε επικροτείτε την παρανομία. Μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες έχουν στερηθεί του δημοκρατικού δικαιώματος εκφράσεως, μέσω της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής, ύστερα από τις διαταγές των γραφειοκρατών της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, των γερμανών τραπεζιτών και της σιωνιστικής μαφίας.

Αυτό το πραξικόπημα εναντίον του Ελληνικού λαού από τις μαριονέττες που θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα, είναι χίλιες φορές πιο σημαντικό, από την τεχνητή υστερία για την Greenpeace. Θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε υποδείξεις στη Ρωσία, γιατί κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένας κόκκος σκόνης την ώρα που στα δικά μας μάτια καρφώνουν έναν πάσσαλο .

Ευχαριστώ.»

Nick Griffin, Άγγλος ευρωβουλευτής

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η στυτική δυσλειτουργία, η πρόωρη εκσπερμάτιση και η υπογονιμότητα

Συνέντευξη του Θεόδωρου Παν. Νίκου, γιατρού Ουρολόγου.

Η στυτική δυσλειτουργία, η πρόωρη εκσπερμάτιση και η υπογονιμότητα είναι προβλήματα που στο παρελθόν αποτελούσαν ταμπού για τους περισσότερους άνδρες, αλλά και για τις συντρόφους τους. Τα τελευταία χρόνια όμως η ειδικότητα της Ανδρολογίας – Ουρολογίας ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε κι έτσι έχουν και οι άνδρες την δυνατότητα να επισκεφτούν τον αντίστοιχο γιατρό τους για ό,τι πρόβλημα ανδρολογικής ή σεξουαλικής φύσης αντιμετωπίζουν.

Ο γιατρός Θεόδωρος Παν. Νίκου
Ο Θεόδωρος Νίκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παναιτώλιο Αγρινίου, ενώ μετά το πέρας των σπουδών και των εκπαιδευτικών του υποχρεώσεων άνοιξε το ιατρείο του εδώ και λίγο καιρό. Εκπαιδεύτηκε σε ουρολογικές επεμβάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, ενώ συμμετείχε σε διάφορα συνέδρια γύρω από το αντικείμενό του και είναι πάρεδρο μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Είναι παντρεμένος με την Μικροβιολόγο Larisse Νίκου κι έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Παναγιώτη.

- Ποια είναι κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδικότητα της ανδρολογίας σε σχέση με το παρελθόν; Δηλαδή πριν οι άνδρες σε ποιον γιατρό πήγαιναν για προβλήματα ανδρολογικής φύσης, πέραν του ουρολόγου;
Η ειδικότητα της Ουρολογίας – Ανδρολογίας ασχολείται με τις παθήσεις του ανώτερου και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος ανδρών και γυναικών. Συγκεκριμένα με τα νοσήματα των νεφρών, ουρητήρων, ουροδόχου κύστεως καθώς και των γεννητικών οργάνων του άνδρα. Παθήσεις όπως λιθίαση, όγκοι ουροποιητικού συστήματος, ουρολοιμώξεις, υπογονιμότητα, στυτική δυσλειτουργία, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ακράτεια ούρων είναι μερικά από τα προβλήματα που διερευνά ο Ουρολόγος. Και στο παρελθόν οι άνδρες απευθύνονταν στον Ουρολόγο για προβλήματα ανδρολογικής φύσεως με κάποια ίσως διστακτικότητα η οποία, σήμερα τείνει να εκλείψει. Αυτό που παλιά ήταν ταμπού για τους περισσότερους άνδρες, όπως η στυτική δυσλειτουργία, η υπογονιμότητα και ο καρκίνος του προστάτη σήμερα έχει σχεδόν ξεπεραστεί.

- Επισκέπτονται και γυναίκες το ιατρείο σας για θέματα που αφορούν τους συζύγους τους;
Συνηθίζεται να επισκέπτονται και οι δύο -δηλαδή το ζευγάρι- για κάποιο πρόβλημα που αφορά τον σύζυγο. Προσωπικά το θεωρώ και το πιο σωστό. Πολλές φορές βέβαια, μπορεί να επισκεφτεί ο άνδρας από μόνος του τον Ουρολόγο για να συζητήσει ό,τι τον απασχολεί σε πιο προσωπικό επίπεδο. Οι γυναίκες που φτάνουν στον Ουρολόγο χωρίς την παρουσία του συντρόφου τους είναι γιατί θέλουν να μάθουν από τον ειδικό το πιθανό αίτιο του προβλήματος αλλά και τις λύσεις που μπορεί να έχει αυτό. Βέβαια, κάποιες φορές ακόμη και σήμερα, ο άνδρας δεν θα έρθει επειδή αρνείται να το δει ως πρόβλημα.

- Είναι θέμα ταμπού το να έρθει ένας άνδρας και να σας πει ότι αντιμετωπίζει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα;
Τα προβλήματα που προαναφέραμε στο παρελθόν αποτελούσαν ταμπού για τους περισσότερους άνδρες αλλά και για τις συντρόφους τους, με αποτέλεσμα ακόμη και αν είχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά να αποφεύγουν να το ψάξουν περισσότερο. Με τα σχετικά συμπτώματα όμως να επεκτείνονται σε όλο και περισσότερο μέρος του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, το ταμπού ξεπεράστηκε και πλέον όλοι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο με την σεξουαλική τους λειτουργία ή με την ικανότητά τους προς τεκνοποίηση ή δεν είναι ικανοποιημένοι με την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων, απευθύνονται πια στον Ουρολόγο–Ανδρολόγο τους.

- Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει ρόλο στη φυσιολογική σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού και πώς αντιμετωπίζονται προβλήματα που έχουν να κάνουν με την μη επιθυμία για σεξουαλική επαφή μετά από κάτι τέτοιο;
Ψυχολογία και καλή σεξουαλική ζωή είναι μία αμφίδρομη διαδικασία. Υπάρχει δηλαδή μία αλληλοεξάρτηση αυτών των δύο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η οικονομική κρίση κυρίως στην Ελλάδα, έχει αυξήσει τα επίπεδα του άγχους με αντίκτυπο την κακή σεξουαλική ζωή, καθώς και την αύξηση της υπογονιμότητας. Από την άλλη, προβλήματα όπως οι στυτικές δυσλειτουργίες, για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργεί αρνητική ψυχολογία τόσο στον άνδρα όσο και στην σύντροφό του, με αποτέλεσμα να βλάπτει την αρμονική σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Αντιμετωπίζονται σήμερα οι στυτικές διαταραχές; Ολοκληρωτικά! Θα μπορούσα να πω ότι όλοι οι άνδρες όσο απλό ή σύνθετο και αν είναι το πρόβλημά τους, μπορούν να έχουν φυσιολογική στύση.

- Σας επισκέπτονται και για περιπτώσεις κοσμητικής γεννητικών οργάνων; Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια;
Με τον όρο κοσμητική γεννητικών οργάνων εννοούμε κάθε ειδική χειρουργική επέμβαση, που αποσκοπεί στο να φέρει στην φυσιολογική λειτουργία και μορφολογία ή να βελτιώσει την εικόνα των έξω γεννητικών οργάνων. Τέτοιες επεμβάσεις είναι η περιτομή, οι φαλλοπλαστικές και οι επεμβάσεις αύξησης μήκους ή πάχους του πέους. Αρκετές είναι οι φορές που μου έχουν τύχει τέτοια περιστατικά. Οι άνδρες τα τελευταία χρόνια υποβάλλονται σε τέτοιου είδους επεμβάσεις προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

- Ποιοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υπογονιμότητας οι άνδρες ή οι γυναίκες;
Εκτιμάται ότι το 15-20% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας, με τους άνδρες να θεωρούνται εξίσου υπεύθυνοι με τις γυναίκες ως προς την υπογονιμότητά τους. Έρευνες φέρνουν την Ελλάδα 17η στην υπογονιμότητα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένας άνδρας θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν Ουρολόγο–Ανδρολόγο μετά από ένα έτος ερωτικών επαφών χωρίς προφυλάξεις. Είναι αποδεδειγμένο ότι το ένα τρίτο των περιπτώσεων υπογονιμότητας οφείλεται αποκλειστικά σε παθολογία του άνδρα, ενώ σε ένα ακόμη τρίτο παρατηρείται αμοιβαία συμμετοχή ανδρικού και γυναικείου παράγοντα. Συνολικά λοιπόν, στις μισές περιπτώσεις υπογονιμότητας υποκρύπτεται ανδρικός παράγοντας καθιστώντας την ιατρική εκτίμηση επιβεβλημένη. Βασική εξέταση αποτελεί το σπερμοδιάγραμμα, μια ανώδυνη, απλή και φθηνή εξέταση.

Πηγή: PanaitolioNews
 
ΕπιστροφήTop